Mette Marije Dijkstra

Wanneer iemand aan me vraagt wat ik in het weekend heb gedaan zal ik vertellen over de film die ik gezien heb of met wie ik gegeten heb. Ik zal niet beginnen over de heftige seks en het aantal orgasmen dat ik iemand bezorgd heb. De krassen op mijn (en zijn) rug zullen keurig bedekt blijven. En misschien is het beter om achterwege te laten dat er bij de seks nog twee anderen betrokken waren.

Inmiddels zijn de krassen op mijn rug genezen, is mijn bed weer in elkaar gezet en zijn de vlekken van de muur gepoetst. Ook dit zal ik niet snel zeggen wanneer er naar mijn weekend wordt gevraagd. Hoe praat ik eigenlijk wel over seks, en met wie?

Hoe komt het dat ik seks in een Nederlandse film heel normaal vind maar ik wel probeer te voorkomen dat mijn huisgenoten kunnen horen dat ik seks heb? Waarom krijg ik de kriebels als ik nadenk over mijn ouders die seks hebben maar kan ik zonder blikken of blozen de poes van een pornoster aanschouwen? Kan ik alleen nog maar praten over ‘gemaakte seks’ en niet meer over echte seks?

Ik ben Mette Dijkstra, journalist en dichter. Het onderwerp waar ik het liefst over schrijf? Seks. Dat zoiets simpels zo complex kan zijn. De verschillende interpretaties die mogelijk zijn, hoe iedereen het anders ervaart en wat de huidige betekenis van seks is. Voor deze blog ga ik met mijn billen bloot en start ik een verzameling van verhalen over mensen die hun eigen ervaring hebben met seks. Dit alles vanuit de vraag:

Wat is de betekenis van seks in jouw leven en hoe praat je hierover?

Advertisements

One thought on “Mette Marije Dijkstra

  1. Roosje says:

    Ik lees het zonder schroom. Erotiek en sex zijn voor mij heel gewoon. Daarbij denk ik out of the box en leef ernaar. Inderdaad hang ik dit niet aan de grote klok, maar de personen die mij kennen weten dat mijn verhalen/fantasieën die wij elkaar schrijven en samen uit de praktijk uitvoeren veel intensiever/uitdagender zijn de 50 kleuren grijs. Jouw teksten spreken mij zeer aan en zetten aan tot een eigen beeldvorming. Ga zo door! Groet Roosje ‼️

Laat weten wat je ervan vindt!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s