Tinder Torso’s

Ik ging Tinderen. Een vleeskeuring als afleiding van studeren, als vermaak tijdens avonden met drank, als optie tot leuke dates met mensen die ik anders nooit was tegengekomen. Resultaat: een Groninger, leuke avonden in de kroeg, ongemakkelijke ontdekkingen dat het lang zo leuk niet was als vooraf verwacht, goed resultaat voor deze blogpost. Blote mannentorso’s. Mannen die zichzelf op de Tindermarkt verkopen. Op zoek naar een avond die niet in de kroeg, maar in bed eindigt. Te beginnen met Arjan en Sunny, die naast hun foto, ook hun persoonlijk bericht hebben toegespitst op dit doel.

Foto21

Het is wat, Arjan is op zoek naar seks en besluit een profiel aan te maken. Zijn profielfoto betreft een heuse fotocollage. Hij geneert zich niet om naast close-up portretfoto’s, ook zijn stijve penis een plek in de collage te geven. Het resultaat is ietwat ongemakkelijk, omdat hij ervoor gekozen heeft zijn hoofd richting de stijve (blote!) penis te laten kijken. Ai.

Sunny is ook op zoek naar seks, maar heeft zijn profielfoto subtieler vormgegeven. Alleen zijn lippen. Zwoele lippen met een volle stoppelbaard. Baardgroei van een echte man, niks om zich voor te schamen. Zijn uitnodigende tekst begint goed: een interessant experiment. Hij is vast niet de enige met deze fantasie. Echter sluit hij af met een even beschamende opmerking als de fotocollage van Arjan: Zonder condoom is toch het lekkerst. Weg experiment: Hallo ordinaire booty call.

Het is niet mijn bedoeling om mensen, jongens in dit geval, persoonlijk in verlegenheid te brengen. Ook niet om ze belachelijk te maken. Vandaar dat voorop staat dat ze zo onherkenbaar mogelijk op mijn blog zullen verschijnen. De prachtcollage van Arjan komt dan ook niet online, maar de mannen met een subtielere fotokeuze kan ik in een eigen collage vormgeven…

Een grote spiegel, een telefoon en een ontbloot lijf. De ingrediënten voor de spiegeltorso. Let op de lichtblauwe details op de eerste foto, met de twee tandenborstels nog op de voorgrond lukt het geen enkele man om stoer gevonden te worden. Foto’s zonder hoofden, want straks tijdens een eerste ontmoeting kun je ze met een papieren zak over hun hoofd verwachten?

De volgende mannen hebben de spiegel achterwege gelaten, maar hun lijf zorgvuldig voorzien van een glimmend laagje olie.

Ik krijg een beetje de kriebels van de eerste foto, waarbij de camera tussen beide handen is vastgepakt. Het is als een kruising van een alien en een insect. Met een borstkas die zich niet goed weet te verhouden ten opzichte van zijn buik, die nog iets naar voren lijkt te bollen. Of zijn gekozen positie voor de foto is ongunstig, en de olie benadrukt zijn kippenborstje.

De hang naar een seksdate uit zich soms in wanhopige pogingen. Foto’s die je misschien op een spontaan moment van je vriend zou willen krijgen, en dat geheim houdt tegenover iedereen die je kent. Maar geen foto’s die je van een wildvreemde hoef te zien. Laat staan dat het uitnodigt om te kiezen voor het groene hartje rechts bovenin… Foto’s genomen uit hoeken waardoor je vier keer moet kijken voordat duidelijk is wat er te zien is. Foto’s van kale, blote, stijve piemels. Foto’s die rode blosjes op wangen doen verschijnen. Niet omdat ze opwindend zijn. Omdat je iets ziet van iemand wat niet op de foto zou moeten staan, maar pas hoeft te verschijnen op het moment dat de gevoelens er naar zijn.

Ik verbaas me over die ontwikkeling. En zelf doe ik er net zo hard aan mee. Ik Tinder, op zoek naar de foto’s, om erover te schrijven. Maar met dat ik dat doe, is er een extra aanschouwer van de intieme foto’s op de markt. Gaan de foto’s te ver, of is het gemak waarmee er getoond en gekeken wordt te groot geworden?

Advertisements

Laat weten wat je ervan vindt!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s