Seks is overal, en het gesprek erover ook

De laatste post die ik voor mijn schoolopdracht plaats. Ik heb gewikt en gewogen, ergens zou dit verhaal een soort afronding moeten zijn. Maar, ik ga nog verder bloggen, het is hiermee niet gedaan. Dus, dit kan ook een verhaal worden dat het begin is voor de periode die hierna aanbreekt, waarin ik zonder eisen mag gaan bloggen. Om niet verstrikt te raken in zogenaamde keuzestress, waar een klasgenoot over blogt, geef ik me toe aan mijn keuzevrijheid. Deze post zal een post zijn met heel veel seks, plaatjes over seks, filmpjes over seks, schilderijen over seks, uitspraken over seks en nog meer seks. Want seks is overal, toch?

Deze condoomreclame is voor 18 jaar en ouder… Niet kijken dus als je jonger bent!

Een speelse manier van een boodschap overbrengen. De combinatie van muziek en de emotie die gegeven is aan de getekende penis zorgen ervoor dat het lijkt alsof je naar iets met een persoonlijkheid aan het kijken bent. Van nieuwsgierig tot verdrietig, alle ‘vrouwen’ rennen voor hem weg. Het wondermiddel om dat te voorkomen: een condoom!

Omdat condooms nog wel eens sfeerverpesters zijn is er de Wingman ontwikkeld; een condoom dat met één hand én in het donker om te doen is. Bedenker Paul Breur schuift aan tafel bij De Wereld Draait Door om het nieuwe condoom te presenteren. Zo makkelijk als het meisje in het reclamespotje het condoom tekent, zo makkelijk kan het met de Wingman. Hoe het werkt:

Een medium dat geen last heeft van condooms of de gevaren die seks met zich meebrengt, is de schilderkunst. De vrijheid van kunstenaars is onbegrenst, alles wat ontstaat tussen penseel en doek is mogelijk. Daardoor ontstaan er niet alleen maar lieve seksscènes op papier. Egon Schiele heeft een heel repetoir aan naakte vrouwen en seksscènes. Niet altijd is het duidelijk of er sprake is van liefde of enkel lust. Beleven de peronen die afgebeeld zijn plezier of niet?

tumblr_mx3a8jAUBJ1t4dd9no1_1280

Egon Schiele

Naakte vrouw - Egon Schiele.

Naakte vrouw – Egon Schiele.

Egon Schiele

Egon Schiele

Naar aanleiding van zijn schilderkunsten heb ik zelf een schildersessie gehouden. Om te oefenen en het idee krijgen van vormen en verhoudingen ben ik nu aan het schetsen geslagen. Het is nog niet wat het zou moeten zijn, maar het begin is er.

2014-01-22 21.05.42

Schets gemaakt door Mette Dijkstra

Seks in de media, het blijft een hot topic.

Seks, geen kunst, van de VPRO: Waar is de seks gebleven? Een kleine vijftig jaar geleden liepen kunstenaars en intellectuelen voorop bij de seksuele revolutie.

Het effect dat de VPRO met hun themaweek beoogt te bereiken

Het effect dat de VPRO met hun themaweek beoogt te bereiken

Clayton Pettet, een jongen van 19 en student aan de Art School in Londen wilt zich laten ontmaagden voor zijn afstudeerproject. Dit moet gebeuren door een vriend, met publiek erbij. Seks of kunst?

Clayton Pettet

Clayton Pettet

Het gesprek over seks vindt overal plaats. Indirect of direct, bewust of onbewust. Praten over hoe de mens seks ervaart en welke emoties daarbij komen kijken is een stap verder. En je ontmaagding door publiek laten aanschouwen lijkt een stap te ver. Seks in kunst is onbegrenst, maar wanneer houdt iets op kunst te zijn? Overal wordt er gebruik van gemaakt, het gebruiken van seks om de verkoop te stimuleren en als interessant gespreksonderwerp.

De zoektocht is nog niet voorbij en het gesprek ook niet. Praten over seks, dat zal ik blijven doen!

Advertisements

Laat weten wat je ervan vindt!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s